Noorderlink

Noorderlink is de hoofdsponsor van Ergasia.

Noorderlink is een samenwerking op het gebied van Human resource Management (HrM) en Human resource development (Hrd). Er zitten in totaal 37 organisaties bij deze samenwerking. Door kennis, expertise en best-practises uit te wisselen vergroten deze organisaties de mobiliteit en inzetbaarheid van hun medewerkers. Daarnaast zijn de organisaties door hun onderlinge afstemming beter in staat oplossingen voor moeilijke vraagstukken te realiseren. Verder profileert Noorderlink Noord-Nederland (nóg) steviger als aantrekkelijke woon- en werkomgeving en zet het netwerk zich in om goed opgeleid personeel aan te trekken en te behouden.

Daarnaast heeft Noorderlink ook een zusterorganisatie die speciaal voor mensen onder de 35 is: Younglink. YoungLink is een actief netwerk voor Young Professionals die werken of afstuderen bij een van de Noorderlink organisaties. Laagdrempelig netwerken, persoonlijke ontwikkeling en kennismaken met de veelzijdigheid van de noordelijke arbeidsmarkt staat centraal.

De samenwerking tussen Ergasia en Noorderlink heeft als doel om de leden van Ergasia zo vroeg mogelijk in contact te brengen met de praktijk. Leden van Ergasia mogen helpen bij de Noorderlinkdagen, de vacatureportaal van Noorderlink staat open voor de leden van Ergasia en verder probeert Noorderlink jaarlijks stageplekken en afstudeeropdrachten vrij te stellen voor leden van Ergasia.